20 Ocak 2012 Cuma

14.12.2011


Bugün okuldaki çalışmamızı tamamlayıp eve dönerken Lincoln Park Hayvanat Bahçesi'ne uğruyoruz. Hayvanat Bahçesi her zaman açık ve giriş bedava. Canınız sıkıldığında uğrayabilirsiniz.

Kutup ayısının yanından ayrıldıktan sonra Afrika savanlarının canlandırıldığı köşeye uğruyoruz. Buradaki hayvanlar Aralık soğuğundan kutup ayısı kadar hoşnut değiller tabii.

Sonra kuş evine uğruyoruz. Filelerin arkasından değişik türde kuşlar izliyoruz.

Tellerin arkasından izlediğimiz maskeli aşk kuşları ise ufacık bir alanda kendilerine bırakılan yemleri gagalıyorlar.

Tropik balıklar rengarenk. Bizim için yeni birşey olmasa da izlerken hayrete düşmekten alamıyoruz kendimizi. Doğal yaşam ortamlarına oranla epeyce küçük kalsa da dev bir tank içindeler.

Bu hayvanları en son küçükken izlemiştik herhalde. Tekrar görünce, küçüklüğümüz aklımıza geldiğinden midir nedir, yüzlerimiz gülüyor. Güzelim zürafa toplam 5 metre çapında bir yuvarlakta dönüp dursa bile...

En büyük alan ise erkek ve dişi aslana ayrılmış. Kısa da olsa düz koşu yapabilecek bir alanları var bu güzel ve güçlü hayvanların. Ama yine de sıkıntılarını anlatmaya çalışır gibi sürekli kükremelerini engellemiyor bu.

Kar leoparı ise bulunduğu ortamda hiçbir işe güzelim kuyruğunu adeta sürükleyerek dönüp duruyor kafesinde.

Hayvanat bahçesi gezisi oldukça ilginç olsa da doğal ortamından koparılıp küçücük alanlara tıkılmış hayvanlarla yüzleşmemize sebep olduğu için sıkıntı da yaratmıyor değil üstümüzde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder