26 Mayıs 2012 Cumartesi

08.03.2012


Bugün Rüveyda Hoca çok farklı bir tecrübe yaşamak üzere Şikago'daki mimarlık ve inşaat mühendisliği lisesi "ACE Tech High School"un yolunu tutuyor.







Kadınlar günü dolayısıyla inşaat sektöründen başarılı kadınlar, mesleki tecrübelerini paylaşmak üzere okuldaki "Women in the Industry" paneline davet ediliyorlar.

Rüveyda Hoca konuşmacılar arasındaki en genç kişi ve tek akademisyen.

Ayrıca yılların sektörel tecrübesi üzerine akademisyenliğe yönelmiş olması çok farklı bir perspektif sunuyor genç mimar ve mühendis adaylarına.

Babasının öğretmen olması yönündeki ısrarlarına rağmen mimar olmayı tercih etmesi, ama sonunda yine öğretmen olması herkesi güldürüyor.

Öğrenciler ise bu profesyonellerin tecrübelerinden neler çıkarabileceklerini düşünüyorlar. Kendi kariyerleri ile ilgili bir rota belirlemeye çalışıyorlar, bu yönde tavsiyeler istiyorlar.

Katılımcıların hepsi önemli inşaat firmalarında üst düzey yönetici. O yüzden deneyimleri çok değerli.

Okulun değerli öğretmenlerinden biri ise moderatörlük yaparak öğrencilerin olabildiğince fazla şey öğrenebilmeleri için konuşmacıları yönlendiriyor.

1 yorum:

  1. Bloğunuzu diğer blog sitelerinden ayıran özelliği , yaptığınız paylaşımlar ve düşünceleriniz. Uzun süredir bloğunuzu ziyaret ediyoruz bundan da çok keyif alıyoruz. Parça kontör olarak teşekkür ederiz ve başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil