28 Ekim 2011 Cuma

23.09.2011


Bugün Amerikan İnşaat Yönetimi Derneği'nin (Construction Management Association of America) IIT'deki öğrenci kolunun düzenlediği bir şantiye gezisindeyiz.

Gezeceğimiz bina şehir merkezindeki Roosevelt Üniversitesi'nin düşey kampüsü.

Önce binanın tepesine çıkmak için şantiye asansörüne doluşuyoruz.

Türkiye'de Rüveyda Hoca'nın öğrencilerini böyle gezilere götürdüğü, ara sıra da benim çalıştığım şantiyelere getirdiği, dolayısıyla benim evsahipliği yaptığım düşünülünce, ikimizin de konuk olarak katılması ilginç ve hoş oluyor.


Binanın en tepesine çıkıp aşağı doğru inerek gezeceğiz. Tepede karşılaştığımız manzara müthiş.






Ekibimiz çok kalabalık. Şaniye yönetimindeki tüm ekip bizimle ilgilenmek durumunda kalıyor.


Gezinin başlangıcında manzaranın tadını çıkarıyoruz önce. Sonra inişimiz başlıyor.

Binanın üst katları yurt olarak kullanılacak. Yatak odalarının manzarası çok güzel. Ancak binanın göl tarafında öğrencilerin çalışma alanları, etüd odaları mevcut. Göl manzaralı bir mekanda nasıl derslerine odaklanacaklarını çok merak ediyoruz.

Sonra alt katlardaki dersliklere geçiyoruz. Proje müdürü ve şantiye şefi uzun uzun koordinasyon süreçlerini anlatıyor. Grubun büyük çoğunluğu için bunlar yeni şeyler olsa da bizim zaten uğraşageldiğimiz konular.

Kapanışı proje müdürü ve şantiye şefi ile yaptığımız kısa sohbet ve fikir alışverişiyle yapıyoruz. Her proje yeni sorunlar ve çözümler demek. Biz de yeni şeyler öğrendiğimiz için mutlu ayrılıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder