21 Kasım 2011 Pazartesi

03.11.2011


Yüksek Yapılar ve Kentsel Yaşam Alanları Konseyi'nin (Council of Tall Buildings and Urban Habitat) düzenlediği Yüksek Yapılar Sempozyumu için IIT'nin en büyük konferans salonundayız bugün.

Açılış konuşmasından sonra Yaşamboyu Başarı Ödülü'nü alan Adrian Smith sahne alıyor.

Dünya çapında yaptıkları yüksek yapılardan ve izledikleri yaklaşımlardan bahsediyor.

Sonra ünlü "yıldız mimar" Frank Gehry'nin yaptığı Eight Spruce, New York binasını tanıtmak üzere proje yöneticisi John Bowers alıyor sözü.

Klasik sıradışı Gehry yaklaşımını yansıtan binada karşılaştıkları sıkıntıları anlatıyor. Biz ise binayı yakın zamanda kendi gözlerimizle görmüş olmanın keyfini yaşıyoruz o anda.

Chris Wilkinson, Guangzhou Uluslararası Finans Merkezi'nin mimari projesini hazırlayıp Arup ile beraber inşaatını yönetirken nasıl bir yaklaşım izlediklerini, sorunlara nasıl çözümler ürettiklerini anlatıyor.







Ünlü mimar Norman Foster'ın Dubai'deki The Index binasını anlatan Union Properties temsilcisi Toby Blunt, yatırımcı yaklaşımını ve bu yönde üretilen çözümleri açıklıyor.


Son olarak sahne alan şeref konuğu, Tokyo Institute of Technology'den Prof. Dr. Akira Wada, mevcut yapılarda depreme karşı alınabilecek önlemlerle ilgili önemli çalışmalarını tanıtıyor, Yaşamboyu Başarı Ödülü'nü kabul ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder